salme kinnari in memoriam 1935-2021

Salme Kinnari

Suuri kulttuurivaikuttaja on poissa.
Salme Kinnari vaikutti Nuorisoseura Silmun toimintaan merkittävällä tavalla. Hänelle oli sydämen asiana saada yhteisön jäsenet, nuorimmasta vanhimpaan, mukaan toimintaan. Hän itse toimi seuran jäsenenä, johtokunnan jäsenenä ja puheenjohtajana useamman vuosikymmenen ajan.

Lähinnä hänen sydäntään oli teatteri. Siitä, että Silmulla ja Miinan montussa näytellään edelleen, tunnustus kuuluu Salme Kinnarille. Hänen tahdonvoimallaan sai Miinan monttu aikanaan alkunsa.

Hän ohjasi yli kaksikymmentä näytelmää vuosien 1980 – 1995 aikana. Moni varmasti muistaa olleensa mukana Salmen näytelmissä. Eikä hän turhaan kysellyt, vaan ilmoitti, että sinä tulet tähän rooliin. Ja mukavaahan se lopulta aina oli. Näytelmiä esitettiin Silmulla iltamissa, talojen pihamailla ja lopulta Miinan montussa. Vierailulla käytiin Ruotsissa saakka. Hän oli jäsenenä Etelä-Hämeen nuorisoseurojen teatteritoimikunnassa ja sai Harrastajateatteriliiton kultaisen ansiomerkin.

Teatterin lisäksi hän huolehti myös kylän lasten ja nuorten harrastuksista. Silmun tanhu- ryhmissä oli parhaimmillaan parikymmentä paria. Salme ajoi koulukyytejä ja samalla houkutteli lapsia mukaan. Ryhmien kanssa tehtiin retkiä sekä koti- että ulkomaille. Tällä tavoin monia sai jo nuorena kosketuksen esiintymiseen ja ryhmässä toimimiseen.

Myös Turkhaudan markkinat saatiin 1980-luvulla elvytettyä Salmen toimesta.

Omien kirjojen lisäksi hän on ollut mukana toimittamassa Ns.Silmun historiikkiä.

Viime vuosiin saakka Salme on ollut kiinnostunut Miinan montun näytelmistä. Terveisten mukana tuli aina myös kannustusta ja kehuja näyttelijöille.

Lämmöllä muistaen

Miinan montun ja Ns. Silmun väki 13.3.2021